Vatrogastvo u Brifingu

Vatrogastvo u Baranji kroz rad Javne profesionalne vatrogasne postrojbe i DVD- a Beli Manastir bile su teme emisije Brifing. Dozapovjednik JPVP Danijel ćasar govorio je o aktivnostima,  posebno u posljednje vrijeme kada su vatrogasci imali nekoliko zahtjevnih tehničkih intervencija u prometnim nesrećama sa poginulim osobama.
{mp3}2018/casar new{/mp3}

Već se nekoliko godina pokušava izvršiti preustroj JPVP da i zvanično postrojba bude Baranjska. Naime, ona je sada registrirana za područje Belog Manastira iako intervenira u cijeloj Baranji.
To je iznimno složen i dugotrajan proces sa velikom dokumentacijom i nizom suglasnosti. Ne usudim se prognozirati do kada će trajati postupak, naglasio je Ćasar.

{mp3}2018/nova jp{/mp3}

O funkcioniranju DVD-a Beli Manastir i 90 godina postojanja govorio je predsjednik Josip Molnar. Podsjetio je kako DVD ima 90 članova od kojij je 30 spremno na intervencije prema potrebama, a aktivan je i rad s mladeži. Podsjetio je i na 90 godina postojanja i sve one zaslužne Belomanastirce koji su 1928. godine pomogli ustrojiti  i kroz 90 godina očuvati vatrogastvo u gradu.

{mp3}2018/molnar dvd{/mp3}