Uređenje prostora Umjetničke škole Beli Manastir

Obrazovanje u području umjetnosti, kao što su glazba i ples, često zahtijeva posebne uvjete i infrastrukturu kako bi se omogućilo kvalitetno učenje. Umjetnička škola Beli Manastir suočila se s izazovima nedostatka adekvatnih prostora i opreme za poučavanje glazbe i plesa, što je ograničavalo razvoj umjetničkog obrazovanja.

U sklopu Intervencijskog plana Grada Belog Manastira proveden je projekta ”Uređenje prostora Umjetničke škole Beli Manastir” ukupne vrijednosti 403.586,35 kn (53.565,11 eur). Projekt je započeo u rujnu prošle godine i obuhvatio radove na uređenju Umjetničke škole, opremanje, promidžbu i vidljivost, upravljanje projektom i administraciju. Projektni tim vodio je Denis Čeh, a asistentica nadzora provedbe građevinskih radova bila je Ana Barišin Jeger. Značajna je to inicijativa za poboljšanje uvjeta za obrazovanje glazbe i plesa u Belom Manastiru s ciljem stvoranja boljeg okruženja za učenike i nastavnike Umjetničke škole te poticanje razvoja umjetničkog obrazovanja u lokalnoj zajednici.

“Uređenje Prostora Umjetničke škole Beli Manastir” donosi mnogo važnih koristi zajednici:

  1. Bolji uvjeti za učenje: Učenici će imati pristup kvalitetnim prostorima i opremi za glazbenu i plesnu nastavu, što će poboljšati njihovo iskustvo i razvoj.
  2. Razvoj glazbenog stvaralaštva: Opremanje glazbenog studija omogućit će učenicima da se izraze kroz glazbu i razvijaju svoje kreativne vještine.
  3. Potpora umjetničkom obrazovanju: Projekt će pridonijeti jačanju umjetničkog obrazovanja u Belom Manastiru, potičući interes za glazbu i ples među mladima.
  4. Povećana vidljivost škole: Promidžba i vidljivost projekta pomoći će privući pažnju zajednice i potencijalnih polaznika škole.

Projekt “Uređenje Prostora Umjetničke škole Beli Manastir” ima potencijal značajno unaprijediti umjetničko obrazovanje u Belom Manastiru i obogatiti kulturnu scenu grada. Ovo ulaganje u obrazovanje i umjetnost odražava predanost lokalnih vlasti stvaranju inspirativnog okruženja za razvoj kreativnih talenata i podržavanje umjetničkog izraza među mladima.