Prvi stanari kadrovskih stanova u Belom Manastiru

Grad Beli Manastir među prvima u Hrvatskoj prepoznao je važnost međuresornog programa stambenog zbrinjavanja kojim Vlada RH i jedinice lokalne samouprave zajedničkim snagama grade stambene zgrade na područjima od posebne državne skrbi. Jedna takva zgrada izgrađena je u Belom Manastiru, a svečanosti uručenja ključeva prvim korisnicima kadrovskih stanova nazočio je potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić koji je boravio u radnom posjetu Osječko-baranjskoj županiji.

Ovo je novi početak za korisnike kadrovskih stanova ali i za nas u Vladi jer predstavlja primjer kako zajedničkim naporima lokalnih i regionalnih vlasti te države možemo omogućiti izgradnju pristupačnih stanova za mlade ljude.” rekao je ministar Bačić..

Grad Beli Manastir donirao je parcelu u Osječkoj ulici, površine 1.686,83 m2, a sredstvima državnog proračuna izgrađena je zgrada s 33 stana. Stanovi su veličine od 35 do 75 m2 i namijenjeni su stambenom zbrinjavanju osoba određenih struka za čijim radom postoji posebno iskazana potreba, kao i obiteljima u potrebi.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Gradonačelnik Tomislav Rob naglasio je da je ovo prva novogradnja višestambene zgrade u Belom Manastiru nakon Domovinskoga rata. Zgrada je izgrađena prema najvišim standardima, smještena je na glavnoj gradskoj prometnici i zamjenila je ruševnu zgradu. Ukupna vrijednost radova je više od 2,9 milijuna eura.

Zamjenik župana Josip Miletić zahvalio je i čestitao Vladi na ulaganjima u Osječko-baranjsku županiju te istaknuo da ovaj projekt brige za stanovanje mladih u Belom Manastiru predstavlja poticaj drugima prilikom donošenja odluke o ostanku ili preseljenju u Beli Manastir.

Ključeve stana preuzela je i Tanja Horvat. Sa suprugom i dvoje djece živi kod roditelja, a ovo im je prvo vlastito stambeno rješenje u Belom Manastiru gdje planiraju i ostati.