SCZ OBŽ – 10.04.

Nakon održane sjednice Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije načelnik Stožera  Goran Ivanović izvijestio je o najnovijim aktualnostima i trenutnoj situaciji. U protekla 24 sata odrađeno je 121 testiranje od čega je zabilježena jedna pozitivna osoba.

Na području županije sada su ukupno 103 osobe pozitivne rekao je Ivanović

{mp3}/2020/Lac 10 04{/mp3}

Spomenuo je sporazum koji će biti potpisan  između jedinica lokalne samouprave kako bi se skratilo vrijeme dobivanja propusnica, te iznio podatke sigurnosne situacije i policijskih izvida

{mp3}/2020/Lac 10 04-2{/mp3}

U Osječko-baranjskoj županiji u protekla 24 sata jedna je osoba oboljela od koronavirusa sveukupno su oboljele 103 osobe, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite u kojem posebno ističu značajno smanjenje broja osoba u samoizolaciji. Prije 10-ak danaa u samoizolaciji je bilo oko 1.300 građana, a sada 228.  Policija je jučer obavila 55 izvida kršenja samoizolacije što je u četiri slučaja potvrđeno, po dva u Osijeku i Našicama.

Apelirano je na sve građane da “rasporede svoje vrijeme”,  a iako su trgovine dobile dopuštenje da rade do 20 sati građani su pozvani da ne dolaze svi u isto vrijeme, jer se na “pojedinim mjestima u gradu stvaraju ogromne gužve”.

Operativne snage Stožera CZ su na terenu i pokušavaju riješiti taj problem.

Proslavimo ovaj Uskrs dostojanstveno, ali na drugačiji način, pridržavajući se propisanih mjera, jer se jedino tako može spriječiti ono što nas možda može čekati ako se budemo ponašali suprotno onome što se preporuča -poručio je Ivanović. Pozvao je građane na disciplinu , te ih upozorio da borba protiv epidemije nije prošla.