U Gospodarskom centru OBŽ-a otvoren 1. Festival otpada u RH

U Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije u Osijeku 25. travnja 2024. godine otvoren je 1. Festival otpada u Hrvatskoj – Eco City Waste Fest. Festival je okupio gradska poduzeća, žurne službe, udruge, sportske klubove i privatna poduzeća koja se bave zbrinjavanjem otpada kako bi se posjetiteljima kroz interaktivne radionice, predavanja, zabavu i poučan sadržaj prezentirao njihov rad. Održava se u tjednu obilježavanja Dana planeta Zemlje što je odlična prilika školama i njihovim učenicima za terensku nastavu, praktično učenje o zbrinjavanju otpada, ali i gradskom gospodarstvu.

Direktor osječkog komunalnog poduzeća Unikom Igor Pandžić rekao je kako će u dva dana 1. Festival otpada posjetiti djeca iz svih osječkih osnovnih škola i vrtića te kroz brojne aktivnosti naučiti kako odvajati otpad.

Igor Pandžić

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić rekao je kako mu je drago da se 1. Festival otpada održava u Osijeku koji je dvostruki nositelj nagrade Eco Citya.

Ivan Radić

Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Luka Balen rekao je kako Osijek ima moderan i cjeloviti sustav gospodarenja otpadom te da je u posljednjih nekoliko godina Vlada RH uložila 500 milijuna eura u komunalnu infrastrukturu gospodarenja otpadom.

Luka Balen

Organizatorima je čestitke uputio i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić.

Josip Miletić

OBŽ