Javna tribina o udomiteljstvu

Povodom promocije udomiteljstva, Hrvatski zavod za socijalni rad, Županijska služba Osječko-baranjske županije u suradnji s Hrvatskim zavodom za socijalni rad, Područnim uredom Beli Manastir i udrugom “Breza“, 26. travnja 2024. godine organizirana je Javna tribina o udomiteljstvu. Pozvani su bili stručnjaci iz sustava socijalne skrbi, udomitelji, korisnici, djelatnici jedinica lokalne i regionalne uprave, mediji i svi suradnici spomenutih zavoda i službi, kao i zainteresirani građani.

Tribina je obuhvatila sljedeće teme:
– Predstavljanje Pilot programa za udomitelje PUT – Odmor od skrbi udruge “Breza
– Predstavljanje rada Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Županijske službe Osječko-baranjske županije
– Osobna iskustva udomitelja

Marina Crnoja, predstavnica udruge udomitelja Osječko-baranjske županije, osvrnula se na probleme s kojima im potencijalni udomitelji dolaze te naglasila kako je svrha udruge pomoći u takvim situacijama, udomiteljima i mladima koji dolaze u udomiteljski sustav.

Marina Crnoja
Marina Crnoja
Marina Crnoja

Kristina Leventić, predstojnica Županijske službe Osječko-baranjske županije i voditeljica područnog ureda Osijek, ovim je putem pozvala sve zainteresirane da se jave u županijsku službu kako bi ih uputili u zakonsku proceduru i ako ispune sve potrebne uvjete postali udomitelji, te se osvrnula na preustroj Županijske službe Osječko-baranjske županije.

Kristina Leventić

Jelena Kasabašić, dipl. socijalna radnica Županijske službe Osječko-baranjske županije rekla je nešto o pilot programu za udomitelje PUT – Odmor od skrbi udruge “Breza“.

Jelena Kasabašić
Jelena Kasabašić