Tirkizni tjedan

Udruga žena oboljelih i liječenih od karcinoma jajnika „JA KA“ Osijek taj dan posebno obilježava. Od 4. do 8. svibnja  obilježit će se  „Tirkizni tjedan“, nizom aktivnosti kojima se želi upozoriti građane na razornost oboljenja karcinoma jajnika, potaknuti žene da odlaze na ginekološke preglede,te  dati potpora oboljelim ženama.

Zbog pandemije korona virusa Tirkizni tjedan  ne može se obilježiti prema svim zacrtanim planovima.

Stoga je dio planiranih aktivnosti odgođen za neko vrijeme bez opasnosti od proširenja COVID 19. Dio aktivnosti provest će se u virtualnom svijetu.

U travnju se započelo s mini video radionicama „Važno je znati, iskustvo oboljele žene“. Sve mini video radionice mogu se naći na fb profilu Udruge žena oboljelih i liječenih od karcinoma jajnika „JA KA“ Osijek.

Prošlogodišnju aktivnost „Druženje u perivojima i parkovima“, koja se provodila širom Slavonije i Baranje, nastavila se i ovoga proljeća,no  nešto drugačije.Žene  su pozvane da  se pridruže, ali iz sigurnosti svojih domova, iz vrtova, s balkona i terasa, snime neki lijep detalj, pročitaju nam neku svoju pjesmu, pjesmu omiljenih pjesnika, snime nam kućne ljubimce i pošalju snimljeno.

To se sve objavljuje  na FB profilu Udruge, s kratkim informacijama o autoricama. I vrijeme pandemije korona virusa možemo učiniti podnošljivijim i ljepšim. Uz kavicu, čaj, neki fini kolač, u sigurnosti doma, žene mogu pregledati  fb profil Udruge, pročitati nešto lijepo, pogledati prelijepe fotografije cvijeća, životinja, lijepe krajolike,…

Tijekom ovoga tjedna, na fb profilu Udruge, redovno će si objavljivati fotografije, tekstove, materijali vezani za žensko genitalno zdravlje. Započeli smo s najavom onoga što smo, da živimo život prije pandemije, danas željeli podijeliti s građanima: „Započnimo s našom pričom“ – Kako izaći iz zagrljaja bolesti. Scenska igra života, u kojoj smo željeli podijeliti emocije, proći iskustva, pronaći neke odgovore.