SCZ OBŽ-04.05.

Načelnik Stožera CZ OBŽ Goran Ivanović iznio je danas podatak kako je u našoj županiji  četvero novooboljelih .Dvoje je s područja Gata i dvoje s područja Marjančaca.Riječ je o osobama koje su su bile u samoizolaciji.

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja koronavirusa, tako da je dosad oboljelo ukupno 129  osoba, izvijestio je županijski Stožer civilne zašti

{mp3}/2020/Lac 04 05{/mp3}

 

Testirana  su 83 uzorka , aod toga su četiri bila pozitivna. Oboljele su dvije osobe iz Gata i dvije iz Marjančaca s valpovačkog područja. Riječ je o kontaktima ranije oboljelih osoba.

Trenutno je u samoizolaciji 157 osoba, od kojih su tri novi kontakti, a u jučerašnjih osam provjera policija nije utvrdila niti jedno kršenje te preventivne mjere, napomenuo je Ivanović.

Županijski Stožer do kraja dana očekuje naputak za otvaranje dječjih igrališta, koja bi od utorka trebala biti otvorena, a radi se i na otvaranju sportskih igrališta.

Iako mjere popuštaju Ivanović je upozorio građane da to nije povod za ponašanje kao u razdoblju prije epidemije, jer još uvijek ima pozitivnih na koronavirus.