Tate Romanova

tate romanova
tate romanova

Popularni splitski drive pop bend Tate Romanova prošloga petka objavio je ekskluzivno na streaming servisima debitantski studijski album Iz razloga.

Znaju posao – njihov drive pop je mješavina klasične pop i rock glazbe ovih područja uz mnogobrojne dinamične trenutke, preokrete, koji kompletnom djelu daju veliku zanimljivost. Aranžerski i produkcijski posao vrhunski je odrađen – čistoća zvuka osvaja na prvo slušanje, nemoguće mu je odoljeti. Ljepota u profinjenosti estetike s rokerskim stavom u samoj srži jak je adut ove ekipe.“, kaže prva recenzija koju je bend dobio nakon izlaska albuma od strane glazbene kritičarke portala Sound Report, Maje Trstenjak, koja nastavlja: “Vješto kombiniranje akustike i elektrike uz gotovo školsku sviračku tehniku također pridonosi kvaliteti, uz veliki potencijal za dodatnu orkestraciju svake pjesme, što je itekako očito na samom kraju jednog od singlova, baladi ‘U bojama’. Laganom gradacijom kontinuirano nadograđuju glazbenu materiju, ostaju djelomično suzdržani nakon čega se okreću čistom rock’n’rollu, kao što je slučaj u ‘Na rubu maha’. Pjesme posjeduju zanimljiv narativ s kojim će se zasigurno moći poistovjetiti mnogi, posebice u baladama kao što je ‘Jurim’ koja je izvrsna uvertira melankoličnom, ali žestokom završetku albuma s izvrsnom gitarskom solažom, ‘Opet radim na beat’. Glazbeni entuzijazam i potencijal je očit, no ovo je tek početak.

Nakon uspješnih singlova nismo dugo čekali na njihov debitantski studijski album. Zaplovili su na glazbenu scenu potpisivanjem ekskluzivnog ugovora s Croatia Recordsom, a potom dokazali povjerenje najveće regionalne diskografske kuće sjajnim pjesmama Iz razloga, Osim kad ne, Prebrzo, Na radiju, Na rubu maha i U bojama. Potonja je i dalje aktualna, a prati ju odličan spot snimljen na otoku Hvaru. Na albumu se nalaze i još četiri nikad objavljene pjesme, Nakon, Zbog nas, Jurim i Opet radim na beat.

{youtube}EKoOSGWrJoA{youtube}