Svečana sjednica povodom Dana Općine Popovac

Općina Popovac proteklih tjedan dana bogatim programom obilježila je svoj dan. U petak je održana i svečana sjednica Općinskog vijeća.

Na području općine Popovac provodi se i projekt Zaželi kojim se zapošljavaju teže zapošljive žene, a starim stanovništvu osigurava adekvatna skrb. Niz je i drugih projekta kojih Općina provodi.

– Osim uistinu važne izgradnje i rekonstrukcije ceste koja spaja dvije općine, završili smo i projekt reciklažnog dvorišta. Obnavljamo nerazvrstane ceste, ali ulažemo i značajna sredstva u rad naših udruga svjesni da su one bogatstvo ovog baranjskog kraja – rekao je načelnik Općine Popovac Zoran Kontak.

U ime Osječko-baranjske županije sjednici je nazočio i zamjenik župana Josip Miletić.

– Prije svega želim čestitati načelniku i općinskom vodstvu na brojnim realiziranim projektima na području ove baranjske općine. Cesta Kamenac Popovac je projekt kojim je Osječko-baranjska županija još jednom naglasila važnost regionalnog razvoja svih krajeva županije, a osobito nam je drago što je ova cesta spojila svije susjedne općine,  Kneževi Vinogradi i Popovac i dala infrastrukturu za dodatni razvoj turizma ovog područja.  I još jednom svim mještanima Općine Popovac čestitam Dan općine – rekao je Josip Miletić, zamjenik župana Osječko-baranjske županije.

Program obilježavanja Dana Općine Popovac se nastavljen je u subotu bogatim kulturno-umjetničkim programom i tradicionalnom štruklijadom.