Sufinanciranje programa PUMA

Osječko-baranjska županija nastavlja sufinanciranje „Programa usavršavanja managera – PUMA“, projekt koji Hrvatska udruga poslodavaca provodi od 1996. godine.

Ugovor o suradnji za narednih godinu dana potpisali su danas (21. rujna 2020. godine) zamjenik župana Petar Lagator i direktor Regionalnog ureda HUP-a u Osijeku Ivan Sarić, a tomu su nazočili pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović te direktorica OTOS-a Snježana Biloš i Denis Sušac, direktor IT tvrtke Mono.

Ovo je još jedna aktivnosti koju Osječko-baranjska županija provodi s ciljem stvaranja stimulativnog okruženja za razvoj poduzetništva, pa se u suradnji s HUP-om već 16 godina organizira i pomaže ovakav oblik obrazovanja managera. Dobro znamo koliko je svima potrebno cjeloživotno obrazovanje, a o kvaliteti i sadržajnoj aktualnosti ovog programa najbolje govore podaci o velikoj posjećenosti seminarima – rekao je zamjenik župana Petar Lagator.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović naglasila je da je Osječko-baranjska županija u svom proračunu ove godine osigurala 10,2 milijuna kuna za projekte poticanja poduzetništva.

Nastojimo biti kvalitetan partner poduzetnicima, prepoznati njihove potrebe i zajednički prevladati sve teškoće u poslovanju. Između ostalih aktivnosti, programa i mjera, držimo da je i stjecanje novih znanja izuzetno važno za poduzetnike, i to kako početnike tako i poduzetnike u fazi rasta i razvoja. Naime, samo s pravovremenim i točnim informacijama poduzetnik može biti konkurentan na tržištu te ostvariti kontinuiran rast i razvoj, a ovaj Program je namijenjen vrhunskom managementu, malim i srednjim poduzetnicima, ali i mladim nadarenim studentima završnih godina studija, rekla je.

Direktor Regionalnog ureda HUP-a Ivan Sarić naglasio je kako Program pruža najsuvremeniji oblik izobrazbe, primjeren aktualnim potrebama i trenutku hrvatskog gospodarstva te temeljen na najboljim iskustvima srodnih svjetskih programa. Kreiran je prema potrebama članica HUP-a, uvijek aktualan, raznovrstan i nadasve stručan, pa je i posjećenost seminarima u stalnom porastu.

Program usavršavanja managera – PUMA“ predstavlja suvremeni sustav kontinuirane edukacije menadžera koji karakterizira postojanost, stalna prilagodba novim menadžerskim trendovima i hrvatskim posebnostima. Zasnovan je na rastućoj međunarodnoj suradnji s vodećim svjetskim obrazovnim institucijama, a u ponudi ima raznovrsne teme koje zadovoljavaju sve potrebe bez ograničenja. Korištenjem vlastitih potencijala i potencijala polaznika, postižu se sinergijski efekti neophodni za uspješniji razvoj poslovne inteligencije. Osim poduzetnika s područja Osječko-baranjske županije, u Program su uključeni i studenti završnih godina studija fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera.

Kroz programe PUMA do sada je prošlo više od 4.000 polaznika, a danas potpisanim ugovorom Hrvatska udruga poslodavaca se obvezuje da će tijekom godine dana njegova trajanja pružiti edukaciju za najmanje 70 polaznika. U proteklih godinu dana HUP je realizirao 14 različitih seminara na kojima je sudjelovalo 423 polaznika.