Potpisan Ugovor o suradnji “PUMA”

Župan Ivan Anušić i direktor osječkog Regionalnog ureda Hrvatske udruge poslodavaca Ivan Sarić potpisali su novi Ugovor o suradnji u „Programu osposobljavanja managera – PUMA“. Potpisivanju su nazočili Denis Sušac, osnivač tvrtke Mono d.o.o. i predsjednik Izvršnog odbora Regionalnog ureda HUP-a u Osijeku, Renata Zubaj, dopredsjednica Izvršnog odbora Udruge malih i srednjih poduzetnika HUP-a i vlasnica knjigovodstvenog servisa te pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo Osječko-baranjske županije Ivana Katavić Milardović.

Osječko-baranjska županija od 2005. godine sufinancira program PUMA zajedno s Hrvatskom udrugom poslodavaca koja program provodi od 1996. godine. Radi se o projektu pripreme i edukacije menadžera u tvrtkama s područja naše županije, a današnjim Ugovorom Osječko-baranjska županija će iznosom od 30.000,00 kuna sufinancirati provođenje ovog projekta i u 2021./2022. godini za najmanje 80 polaznika. Od 2005. godine, Županija je izdvojila ukupno 575.000 kuna za sufinanciranje projekta. S ovakvim i sličnim aktivnostima nastavit ćemo i u budućnosti, podržavajući sve kvalitetne i vrijedne ljude na njihovom putu ka uspjehu – kazao je župan Ivan Anušić.

Župan je ujedno čestitao Denisu Sušcu i tvrtki Mono na osvojenoj Zlatnoj bilanci, nagradi FINA-e, za sveukupnog pobjednika i najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2020. godini, kao i nagradi za najbolju tvrtku u kategoriji informacija i komunikacija.

Razlog pokretanja projekta PUMA je nemogućnost pronalaska menadžerskog kadra sa specifičnim znanjima s obzirom da formalno znanje stečeno tijekom školovanja nije bilo dovoljno, a u tom vremenu nije bilo ni edukacijskih kuća. Važno je istaknuti da su ovi programi besplatni za naše članove zahvaljujući sufinanciranju Osječko-baranjske županije i HUP-a, što je „coast benefit“ od članstva, a slijedom toga iz godine u godinu sve se više članova javlja s novim temama i prijedlozima seminara. Također, ovi su programi besplatni za najbolje studente Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku čime smo zaokružili povezanost akademske zajednice, gospodarstva i lokalne samouprave. Polaznici stječu znanja iz različitih područja, primjerice strateškog i operativnog menadžmenta, prodaje, nabave i slično. Uz to, radimo specifične seminare o proširivanju poslovanja u druge zemlje zahvaljujući Google-ovim alatima, ali i optimizaciji troškova između proizvodnje i prometa u prijevozu – rekao je Ivan Sarić.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ Ivana Katavić Milardović naglasila je kako je cilj ovakvog projekta stvaranje pozitivnog okruženja za razvoj malog i srednjeg poduzetništva. – Važno je imati pravu informaciju u pravo vrijeme kako bi svi sudionici tržišne utrke bili konkurentni i kako bi mogli unaprijediti svoje poslovanje. Upravo zato Osječko-baranjska županija zajedno s HUP-om provodi niz različitih projekata poput PUMA-e, a vesele nas povratne informacije polaznika i njihovo zadovoljstvo nakon odslušanog seminara, s obzirom da se isti ocjenjuje – istaknula je pročelnica Ivana Katavić Milardović.

Jedan dio obrazovanja polaznici seminara stječu kroz formalno obrazovanje, a drugi dio, koji je teže steći, kroz ovakve programe. Činjenica da program traje četvrt stoljeća i da je kroz njega prošlo nekoliko tisuća polaznika govori da je donio značajnu dodanu vrijednost na tržište i da omogućuje našim tvrtkama da posluju bolje i jače – naglasio je Denis Sušac te ocijenio je kako je suradnja Osječko-baranjske županije i HUP-a hvalevrijedna i dobrodošla.

Renata Zubaj istaknula je nužnost organizacije ovakvih seminara. – Ovakva prilika za stjecanjem znanja i edukaciju mi znači puno jer su promjene konstantne i nužna nam je neprestana uključenost i praćenje svih zakona i propisa – zaključila je.