Studentica Sara Bonet o Tjednu mozga

“Tjedan mozga” održava se od 15. do 21. ožujka na Medicinskom fakultetu u Osijeku. Ove godine glavne teme su Neurotropni virusi – prevencija i učinci na mozak te san i spavanje.

Gošća emisije o zdravlju Neprocjenjiva vrijednost bila je studentica Medicinskog fakulteta u Osijeku Sara Bonet, ujedno i članica Sekcije za neuroznanost SenzOs. Kaže kako se Tjedan mozga obilježava već 20. godinu zaredom u organizaciji SenzOS-a i prof. dr. sc. Marije Heffer, predsjednica katedre za medicinsku biologiju i genetiku, te podršku Odjela za biologiju, Medicinskog fakulteta Osijek, Sveučilišta i Agencije za obrazovanje, podružnice Osijek.

Sara Bonet, studentica MFO-a

Tjedan mozga ima za cilj popularizaciju neuroznanost ali i sve njene srodne grane, znači ne pričamo samo o mozgu u okvirima nekakvog labosa već i o svim srodnim područjima kao što je psihijatrija, neuromarketing, neurogastronomija i dr.” kaže Sara. Sva predavanja dostupna su na YouTube kanalu SenzOs-a, a Sara Bonet održala je predavanje na temu “Zašto ipak volimo zločeste dečke”.

Nekolicina mladih entuzijasta okupila se u Sekciji za Neuroznanost Medicinskog fakulteta Osijek – SenzOs i pokrenula Facebook stranicu za sve koji žele promijeniti svijet pozitivnim idejama. Sara dodaje kako im je Tjedan mozga najveći projekt na koji su vrlo ponosni.

Sara Bonet, studentica MFO-a

Studio Radio Baranje Sari nije nepoznato mjesto. Prve susrete s mikrofonom ostvarila je prije desetak godina upravo u programu Radio Baranje kao suvoditeljica emisije za djecu “Mudrica”.