Župan obišao Općine Petlovac i Jagodnjak te Grabovac

Župan Ivan Anušić posjetio je Općinu Petlovac i obišao radove na energetskoj obnovi zgrade Područne škole Petlovac, a zatim u Baranjskom Petrovom Selu izgradnju vodoopskrbne mreže i energetsku obnovu zgrade Područne škole u Baranjskom Petrovom Selu. Na području Općine Petlovac energetska obnova provedena je i na zgradama područnih škola u Baranjskom Petrovom Selu i Novom Bezdanu, a ukupna vrijednost ta tri projekta je više od 3,87 milijuna kuna. Načelnik Milan Knežević naglasio je kako je siguran da će se uspješna suradnja nastaviti kroz projekt besplatnog obroka za sve učenike osnovnih škola i besplatnog prijevoza učenika, a ove godine Općina Petlovac će se uključiti u županijski projekt sufinanciranja stambenih kredita građana.

Nakon Petlovca, župan Anušić posjetio je i Općinu Jagodnjak, novi Društveni vatrogasni dom i projekt rekonstrukcije ulice Sare Bertić u Bolmanu.

Načelnik Općine Jagodnjak Stevo Mlinarević rekao je kako je u protekle četiri godine Županija pomogla u svim segmentima djelovanja, od pisanja projekata do njihove realizacije. Posebno nam je značajno uređenje bolmanskog jezera koji je donedavno bilo u izrazito lošem stanju, a sada je uređeno te se planira izrada šetnice, kao i rekonstrukcija Ulice Sare Bertić u Bolmanu za koju su radovi u punom jeku. Inače, u Jagodnjaku i Bolmanu smo izgradili ukupno sedam kilometara novih ulica čime smo značajno podigli kvalitetu života naših mještana , rekao je Mlinarević.
Na kraju obilaska baranjskih Općina, župan Anušić obišao je energetski obnovljenu zgradu Područne škole Grabovac u Općini Čeminac.

Ravnatelj OŠ Kneževi Vinogradi Ivica Prgomet ističe kako je u svim područnim školama, pa tako i u Grabovcu broj djece stabilan, uz blagu tendenciju rasta.