“Stevica (priča o prijateljstvu, borbi za život i životu nakon izgubljene bitke)“

Zavod za baranjsku povjesnicu Beli Manastir i Gradsko kazalište Beli Manastir uz podršku obitelji Šovakov organiziraju svečano predstavljanje knjige “Stevica (priča o prijateljstvu, borbi za život i životu nakon izgubljene bitke)“ autorice Daniele T. Herman, 27. kolovoza 2021. u mjestu Draž u župnoj crkvi sv. Barbare u 15.00 sati.
Nakon promocije knjige, održat će se 14. memorijalni malonogometni turnir „Stevica Šovakov“ u Gajiću.

Knjiga je napisana kroz sjećanja i dnevničke zapise o mladiću Stevici Šovakovu iz Gajića koji je u 25. godini života preminuo uslijed silnih borbi za život suočen s opakom bolesti.

Ono po čemu je bio poseban i po čemu ga pamte i prijatelji i bolničko osoblje je njegova neopisiva snaga i karizma koju je imao, te vjera. Bio je pun života, odličan student, nogometni sudac, vrijedan mladić i uz brojne vrline prije svega veliki borac za život. Nakon silnih operacija i amputacije noge, preminuo je 28. ožujka 2008. godine. Inicijativa je pokrenuta proteklog ljeta, a obitelj Šovakov povjerenje za napisati knjigu iskazala je Danieli T. Herman iz Belog Manastira.
Knjiga prati Stevičin život od rođenja do smrti, podijeljena u nekoliko poglavlja. U knjizi se nalaze i njegova razmišljanja o životu i prijateljstvu koja je bilježio, sjećanja autorice, obitelji i prijatelja te mnoštvo fotografija.

Ulaz je slobodan, uz poštivanje važećih epidemioloških mjera te prethodnu najavu dolaska na broj

099 7006760 ili e-mail: gkbelimanastir@gmail.com