POČINJE EUROVOLLEY 2021

EuroVolley 2021 – Europsko prvenstvo u odbojci za žene. Zadar i Hrvatska spremni su za veliki sportski spektakl.

Europski Grad sporta Zadar, u kojem se EuroVolley igra do 26. kolovoza, očekuje veliku promociju, ali i utjecaj na mlade da se u što većem broju počnu baviti odbojkom. Gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić je na predstavljanju EP-a rekao: “Drago mi je da smo domaćini odbojci. To puno znači samom Gradu Zadru ali i razvoju sportskog turizma koji gradimo. Želimo našim odbojkašicama svu sreću i vjerujemo da će ostvariti dobar rezultat!” Predsjednica Športske zajednice Grada Zadra Snježana Jurinić je istaknula: “Vjerujem da će sva dosadašnja natjecanja, kao i ovo Europsko prvenstvo, popularizirati odbojku i proširiti se na cijelu Županiju te da će Grad Zadar postati vodeći regionalni centar odbojke. Već sada možemo primjetiti kako je ženska odbojka postala trend sport te se jako veliki broj ženske djece upisuje na odbojku.”  

Športski centar Višnjik zasjao je novim sjajem i u potpunosti je spreman za još jedno veliko natjecanje. Dvorana je uređena i osvježena kao i one pomoćne koje će koristiti reprezentacije. “Čast i zadovoljstvo je biti domaćin ovako velike priredbe. HOS je prigrlio ŠC Višnjik kao svoju bazu za pripreme i natjecanja. Tu se pokazuje da su sva ulaganja u sportsku infrastrukturu unutar ŠC Višnjik pun pogodak. Dvorana izgleda fantastično i jedna je od najljepše uređenih!”– istaknuo je direktor ŠC Višnjik Denis Karlović.

Hrvatska reprezentacija prvu utakmicu igra u četvrtak, 19. kolovoza u 17 sati protiv Švicarske. Stručni tajnik HOS-a Frane Žanić otkriva kakvo je stanje u reprezentaciji: “Zdravi smo i spremni za četvrtak, ostale su još nijanse. Odradili smo jako dobre pripreme. Treba razmišljati postupno iz utakmice u utakmicu. Nadam se da ćemo ovdje osvojiti drugo mjesto što nam je cilj te doći u drugu fazu natjecanja na toj poziciji. Smatram da u Srbiji imamo realnu šansu zadržati se što dulje. Prvi cilj je proći grupu, a nakon toga osigurati odlazak na Svjetsko prvenstvo na kojem nismo bili deset godina. Djevojke su motivirane i nestrpljivo iščekuju početak prvenstva!”

U skupini C Hrvatska u uz Švicarsku igra protiv Bjelorusije (21. kolovoz u 17 sati), Slovačke (22. kolovoza u 17 sati), Mađarske (24. kolovoza u 17 sati) te Italije (25. kolovoz u 21 sat).