Europska noć kazališta i izložba Daniele T. Herman

Povodom obilježavanja Europske Noći kazališta, u Velikoj galeriji Centra za kulturu otvorena je izložba fotografija „15 godina Gradskog kazališta Beli Manastir“.

Svečanosti otvorenja nazočili su sadašnji i bivši glumci, a izložbu su otvorili Daniela T. Herman, ravnateljica kazališta, i Goran Hes, zamjenik gradonačelnika Belog Manastira. Goran Hes pohvalio je rad kazališta u posljednjih pet godina te im poželio još mnogo uspješnih godina, predstava i publike. Podsjetio je kako je kazalište sljedbenik 92 godine duge tradicije kazališnog djelovanja u Belom Manastiru.

Nešto više o radu, uspjesima i sjećanjima na minule godine, rekla je ravnateljica Herman, koja se zahvalila Gradu na suradnji i podršci, ali i svim glumcima koji su bili dio ove priče zadnjih 15 godina. Izloženih 130 fotografija donose priču o kazališnim počecima, premijerama, gostovanjima te atmosferi koja je vladala među glumcima.

Posebno su istaknute predstava „Put po svijetu“, koja je na repertoaru već osam godina i još uvijek uveseljava djecu i odrasle, kao i o predstava „Dnevnik Anne Frank“, za koju je ravnateljica istaknula da je i dalje to najbolja i najuspješnija predstava koju je ovo kazalište imalo. Prigodnim riječima kazalištarci su se prisjetili i svoga preminulog člana, Šandora Čaplara, koji ih je iznenada napustio u siječnju 2019. pred samu premijeru komedije „Ženidba i udaja“ u kojoj je glumio. Njegovu je ulogu preuzeo Vladimir Tintor i predstava je izvedena tri mjeseca poslije.

Izvor: Facebook Gradska uprava Beli Manastir