SASTOJCI:
1 kg krumpira ili vrećica instant pirea
2 žlice umaka od rajčice
3 svježa jaja
6 tvrdo kuhanih jaja
20 dag miješanog mljevenog mesa
2 rajčice (može iz limenke)
pola svježeg krastavca
2 male glavice luka
češnjak
žlica mekog Revita brašna
žlica mljevene ljute paprike Revita
peršin
Revita krušne mrvice
ulje
sol, papar Revita
PRIPREMA:
Luk nasjeckajte, češnjak zgnječite pa sve zažutite na ulju. Dodajte mljeveno meso, dobro začinite i pirjajte. Pobrašnite i zalijte vodom. Sklonite s vatre. Pripremite pire, umiješajte ljutu papriku i umak od rajčice. Krastavac narežite na kolutove, a rajčicu na četvrtine. Sitno nasjeckajte peršin. Jaja oljuštite. Kalup nauljite i pospite mrvicama pa napunite pireom, izravnajte, a na vrh stavi te cijela kuhana jaja. Meso pomiješajte s rajčicama i krastavcem i rasporedite preko pirea i jaja. Svježa jaja istucite sa solju, dodajte peršin i prelijte preko složenca. Pecite 40-50 minuta u zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva. Poslužite vruće.