Slana uskrsna pogača

SASTOJCI:

50 dag bijelog Revita brašna
60 dag blitve
30 dag  Revita svježeg kravljeg sira
1 čaša Revita kiselog vrhnja
6 dag maslaca
6 jaja
1 grančica svježeg mažurana
maslinovo ulje
6 dag naribanog parmezana
sol, papar Revita PRIPREMA:

Zamijesite brašno sa 3 dl vode, prstohvatom soli i žlicom ulja, te mijesite dok ne dobijete meko jednolično tijesto. Razdijelite na 15 jednakih dijelova, pokrijte jednom vlažnom i jednom suhom krpom i ostavite da počivaju na pobrašnjenoj radnoj površini. Očistite blitvu, dobro operite, narežite na trakice i kuhajte 8-10 minuta u slanoj vodi dok ne omekša. Dobro ocijedite, posolite te pospite polovicom parmezana i nasjeckanim mažuranom. Svježi kravlji sir stavite u zdjelu s malo soli i vrhnjem, promiješajte, poklopite i ostavite po strani. Jedan komad tijesta razvucite u tanak list, prvo valjkom, a zatim podižući je na šakama i razvlačeći u zraku. Listom obložite okrugli lim visokih rubova namašćen uljem. Premažite list s malo ulja i nastavite na isti način slagati još 7 listova. Površinu svakog lista premažite uljem, osim posljednjeg na koji ćete stavite blitvu. Poprskajte s malo ulja i jednolično prekrijte sirom. U siru, poleđinom žlice, napravite 6 udubina na jednakoj udaljenosti, zatim u svaku stavite 1 dag maslaca i razbijte po jedno jaje pazeći da se žumanjak ne razlije. Jaja pospite preostalim parmezanom, posolite, popaprite. Razvucite preostalih 7 listova, slažite jedan na drugi i svaki premažite s malo ulja. Pritisnite rubove da se slijepe, odstranite višak tijesta, od ostataka oblikujte traku i ukrasite, po želji, površinu torte. Premažite uljem, izbodite vilicom (pazeći da ne probušite jaja) te pecite oko 45 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 stupnjeva. Poslužite vruće.