“Slavonijo, u jesen si zlatna”

Tradicionalna manifestacija „Slavonijo, u jesen si zlatna“, odavno je prerasla okvire Mjesnog odbora Tenja, a organizator – Centar za kulturu i sport Tenja i ove je godine priprema bogati kulturno umjetnički, pjevački, tamburaški i gastronomski program koji započinje dječjom smotrom folklora nakon koje će posjetitelji uživati u cjelovečernjoj zabavi i koncertu popularnog tamburaškog sastava Kas.

U petak je u planu počastiti posjetitelje posebnom delikatesom VOL s ražnja, a u programu još bogatija zabava uz tamburaše i pjevače, te Najbolje Hrvatske Tamburaše i TS Žeteoci.

Subota kao vrhunac manifestacije započinje Eko-etno sajmom koji označava početak programa u okviru kojeg posjetitelji uživaju u izložbi starih zanata, kupovini nesvakodnevnih proizvoda, ali i u gastronomskim specijalitetima okrunjenima natjecanjem u kuhanju čobanca. Potom slijedi dio smotre sa svečanim mimohodom jahača i KUD-ova, a kao vrhunac manifestacije smotra folklora i izbor najljepše djevojke u narodnoj nošnji. Nakon predstavljanja raznolikosti i bogatstva narodnih nošnji iz svih krajeva Lijepe naše, uslijediti će prava slavonska fešta uz stare znance Tamburaški sastav Zvona.