Novi album NHT-a

Najbolji hrvatski tamburaši, jedan od najpoznatijih i najdugovječnijih tamburaških sastava u Hrvatskoj, objavio je novi album – 21 lice ljubavi.

 

 

Riječ je o autorskom albumu dugogodišnjeg primaša sastava Denisa Špegelja, kojim su Najbolji hrvatski tamburaši napravili veliki iskorak u svojoj glazbenoj karijeri te su čistom zvuku tamburice, kojeg njeguju već više od 30 godina, pridružili zvuk filharmonije, s idejom stvaranja narodne glazbe za koncertne dvorane i film.

Denis je, tako, napisao glazbu i gotovo sve tekstove za novih 11 pjesama te supotpisuje glazbenu produkciju s Branimirom Jovanovcem Banijem, u čijem je tonskom studiju Mak album sniman, kao i aranžmane s Juricom Hrenićem, profesorom glazbe u virovitičkoj glazbenoj školi, koji je raspisao orkestraciju klasičnih instrumenata.

Albumom 21 lice ljubavi ideja je bila napraviti narodnu glazbu koja se može izvoditi u velikim koncertnim dvoranama ili biti soundtrack za film. Htjeli smo, dakle, proizvesti glazbu koja se može slušati u cijelom svijetu, jer je suzvučje hrvatske narodne glazbe jedini autentični izražaj koji dolazi s ovih prostora. Ranije u karijeri smo pokazali kako tamburica može biti ravnopravna električnim instrumentima na rock koncertima, a danas smo to napravili s klasičnim instrumentima“, izjavio je Denis Špegelj te je istaknuo kako je pisanje glazbe za Najbolje hrvatske tamburaše bio najveći motiv.

Uz potpuno novi spoj zvuka tambura i filharmonije, kojem su svoj doprinos dali i vrsni glazbenici orkestra Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku, novost je i činjenica da su glavne vokalne dionice na albumu podijeljene između Stanka Šarića, dugogodišnjeg vokalnog solista sastava, te sjajnog vokalista, instrumentalista i čelista sastava Krunoslava Golubičića, koji je samostalno otpjevao dio pjesama.

„Moram priznati kako nas je Denis sve pozitivno iznenadio i svojim autorskim djelima i entuzijazmom kojeg je, u ovo za glazbenike i društvo u cjelini izazovno vrijeme, pokazao prilikom realizacije novog albuma. Jako se veselim reakcijama naše publike i na novi zvuk i na nove vokale, a Denisu još jednom od srca čestitam i vjerujem da je ovo samo početak njegovih sjajnih glazbenih postignuća“, poručio je Stanko Šarić.

Na albumu gostuju i popularne Učiteljice, koje su s Najboljim hrvatskim tamburašima snimile pjesmu Crvena haljina. „S obzirom da se dugi niz godina bavim tamburaškom glazbom i sviram tamburaški instrument, meni je ovo bila jedna od najdražih suradnji do sada. Crvena haljina mi se svidjela na prvo slušanje, a posebno me oduševio spoj tambure i klasičnih instrumenata. Kolegicama Ani i Andrei i meni bilo je veliko zadovoljstvo ponovno surađivati s našim najboljim i najpoznatijim tamburašima i jedva čekamo da pjesmu predstavimo publici“, istaknula je „učiteljica s tamburom“ Silvija Ivić.

{youtube}Rb0yOYZOAMg{/youtube}