Sjednica skupštine Osječko-baranjske županije

Rad skupštine i redovna izvješća bile su neke od tema 37. sjednice Županijske skupštine, ujedno i predzadnje u aktualnom sazivu. Na dnevnom redu bilo je 27 točaka, a sjednica je počela pitanjima i prijedlozima vijećnika. Ovaj put postavili su ih vijećnici Marko Bogatić, Ivica Šimundić, Marija Čačić, dr. sc. Nedeljko Bosanac, Ivica Mandić, Saša Lamza i Željko Macanić.

Župan Ivan Anušić izdvojio je dva velika projekta, Regionalni distribucijski centar vrijedan 100 milijuna kuna i Gospodarski centar u Osijeku. “U narednih desetak dana završit će postupak odabira najpovoljnijeg izvođača i potom će se potpisati ugovor o izvođenju radova. Sadašnji sajamski prostor Pampas nema potrebne uvjete za rad te će se preseliti u novi Gospodarski centar koji nije samo sajamski prostor nego obuhvaća i druge sadržaje, potporne institucije u gospodarstvu, znanstvene institucije, koji će poslovati cijelu godinu, a ne samo za vrijeme sajmova. Očekujem da će u ovo vrijeme iduće godine biti završena izgradnja Gospodarskog centra, vizualno i funkcionalno vrhunskog centra za namjene za koje je predviđen.” rekao je župan Anušić.

Župan Ivan Anušić

Župan Anušić podsjetio je i na sustave navodnjavanja na području Županije.

Župan Ivan Anušić

Cijepljenje na području Županije dobro napreduje, procjepljeni su svi korisnici domova za starije i zdravstveni djelatnici koji rade s pacjentima. Prelazi se u II fazu, odnosno cijepljenje bolesnih osoba i osoba starijih od 65 godina, za sada samo u domovima zdravlja, ambulantama, Nastavnom zavodu za javno zdravstvo i bolnicama, a očekuje se cijepljenje na 26 punktova..

Župan Ivan Anušić