Erasmus+ KA2

Strojarska tehnička škola Osijek sudjeluje u projektu Erasmus+ KA2 (strateška partnerstva) koji sa 48.655 eura financira Agencija za mobilnost i programe Europske unije.

Projekt pod nazivom „Active Citizenship for Sustainable learning“ obuhvaća osam partnerskih škola iz Francuske, Italije, Španjolske, Engleske, Grčke, Litve, Poljske i Hrvatske, a njegov cilj je poticanje slabijih učenika i sprječavanje njihovog ranog odustajanja od obrazovanja. Projekt obuhvaća i edukaciju nastavnika, a provodi se kroz različite radionice i kampove u kojima sudjeluje po 10 učenika u pratnji dva nastavnika.

Sudionike projekta okupljene u Strojarsko tehničkoj školi Osijek i radionici o obnovljivim izvorima energije danas, 26. lipnja 2017. godine, pozdravio je župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić. Poželio im je ugodan boravak u našoj županiji te uspješan rad i realizaciju projekta. Naglasio je kako Osječko-baranjska županija i osobno kao župan podržava projekte važne za obrazovanje i razvoj mladih osoba.
Razmjenom iskustava s učenicima i nastavnicima iz drugih država stječe se još veća i kvalitetnija znanja za struke koje su potrebne za razvoj hrvatskog gospodarstva. Posebno raduje činjenica da se opet povećava potreba za stručnim kadrovima kakvi se obrazuju u Strojarsko tehničkoj školi Osijek – rekao je župan.