SCZ OBŽ-18.04.

Župan Ivan Anušić izvjestio  je nakon sjednice  Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije o broju novooboljelih od koronavirusa.

JEDAN NOVOOBOLJELI

U protekla 24 sata testirana su 93 uzorka od čega je jedan nalaz pozitivan. Osoba je iz Osijeka. Sada na području županije imamo ukupno 109 oboljelih.

{mp3}/2020/Zupan 1804-1{/mp3}

Danas se čeka  i odluka Nacionalnog stožera o e-propusnicama, a zatraženo je da se propusnice ukinu na području cijele županije.

{mp3}/2020/Zupan 1804-2{/mp3}

Župan je istaknuo kako  nekoliko dana nije bilo zaraženih, a kada ih je bilo u pitanju su bile jedna ili dvije novoboljele osobe.Stoga smatra da je to dobar rezultat i dobar trend.

Trenutno su hospitalizirane 24 osobe, sve u osječkom KBC-u, od toga su dvije na respiratoru, dok u našičkoj Općoj bolnici više nema oboljelih, a dvije su osobe na kućnom liječenju.U samoizolaciji je 168 ljudi, 45 manje nego jučer.

Policija je zabilježila jedno kršenje samoizolacije i to na području Bilja, a bez propusnice su zatečene  dvije osobe.
Podatci o manjem broju novoboljelih, onih u samoizolaciji te manjem broju kršenja samoizolacije i kretanja bez propusnice govore da je epidemija pod kontrolom.

Stoga je od nacionalnog Stožera civilne zaštite zatraženo da se unutar županije omogući kretanje bez propusnica uz pridržavanje ostalih propisanih preporuka.

I dalje se moramo držati disciplinirano kako bi mogli smanjivati mjere. Ako ponovno dođe do povećanja broja oboljelih opet će se morati uvoditi restrikcije- upozorio je župan Ivan Anušić.