SCZ OBŽ-17.04.

Načelnik Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske Goran Ivanović danas je iznio podatak kako na području naše  županije nema novooboljelih, no jedna je osoba preminula od koronavirusa.
Preminula osoba je 1973. godište – rekao je Ivanović, izražavajući sućut obitelji preminule. U posljednja 24 sata testirano je 90 uzoraka:

{mp3}2020/Lac 1704-1{/mp3}

Ivanović se osvrnuo i na e-propusnice i njihovo ukidanje na određenim područjima

{mp3}2020/Lac 1704-2{/mp3}

Na području naše županije danas nema novozareženih osoba. No, jedna osoba je preminula. Riječ je o osobi 1973. godište koja je zbog više kroničnih bolesti bila na respiratoru u osječkoj bolnici.

Načelnik županijskog Stožera i dožupan Goran Ivanović izjavio je kako su se negativnima na virus pokazali svi od ukupno 90 jučer testiranih uzoraka, pa je broj oboljelih u županiji ostao na 108 osoba. 16 osoba je izliječeno.

U osječkom KBC-u hospitalizirane su 24 zaražene osobe, od kojih su dvije na respiratoru, dok u našičkoj Općoj bolnici više nema pacijenata oboljelih od koronavirusa, a dvije su osobe na kućnom liječenju.

Četiri medicinska djelatnika su pozitivna. Ukupno se u županiji u samoizolaciji nalazi 213 osoba.
Županijski stožer poslao je nacionalnom stožeru prijedloge za objedinjavanje dviju skupina općina kako bi se ukinule e-propusnice za mještane, a riječ je o osječkom području i Baranji.
U zadnja 24 sata osječko-baranjska policija u 61 provjeri nije utvrdila nijedno kršenje mjere samoizolacije.Obavljeno je 5988 provjera i samo jedna osoba je zatečena bez propusnice.