SCZ OBŽ-16.04.

Ukupno je na području županije 108 oboljelih osoba. Od izbijanja epidemije pet je  osoba preminulo.U bolnici je 26 osoba od toga  su tri na respiratoru. Četiri medicinska djelatnika su pozitivna, a dva su u samoizolaciji. U posljednja 24 sata  testirana  je 131 osoba. Od toga je jedan novooboljeli pacijent s područja općine Čepin-rekao je načelnik Stožera CZ Goran Ivanović

{mp3}2020/Lac 16 04-1{/mp3}

Ivanović je izvijestio kako se u samoizolaciji nalazi  218 osoba, što je 18 više nego jučer ali se to povećanje isključivo odnosi na one koji su došli iz inozemstva pa po dolasku na hrvaski teritorij moraju u dvotjednu samoizolaciju.

Upozorio je kako Stožer ima sve više dojava o većim okupljanjima građana, koja nisu u skladu s preporukama nadležnih tijela Civilne zaštite.

“Još ništa nije gotovo i nije vrijeme za opuštanje. Držimo se uputa kako bi se što prije vratili normalnom životu”, poručio je Ivanović.

Dozvolit će se lov i ribolov, ali pojedinačni. Također, uskoro bi i pekarnice mogle raditi od 6 sati ujutro.

{mp3}2020/Lac 16 04-2{/mp3}

Tijekom protekla 24 sata Policijska uprava osječko-baranjska evidentirala je 2 dojave građana o kršenju mjera samoizolacije gdje je obavljenom terenskom provjerom jedno kršenje mjere potvrđeno.

Policija je tijekom protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije obavila 42 provjere pridržavanja mjera samoizolacije građana i utvrdila da nije bilo kršenje mjera.

Svim građanima skrećemo pažnju na važnost pridržavanja mjera samoizolacije radi očuvanja vlastitog zdravlja ali i zdravlja cjelokupne zajednice.
Osobe kojima je određena mjera samoizolacije dužne su se ponašati sukladno uputama koje su dobili.

Sve sumnje o kršenju mjera samoizolacije možete prijaviti pozivom na 192 ili putem aplikacije za e-dojave.