SCZ OBŽ -14.12.

U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 294 uzorka od kojih je 115 bilo pozitivno

Najviše novopozitivnih osoba jučer je bilo na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (38), a slijede područja gradova/općina Našice (37), Valpovo (7),  Beli Manastir i Donji Miholjac (po 5), Čepin (4), Belišće i Đakovo (po 3), Darda, Erdut, Feričanci i Koška (po 2) te Antunovac, Bizovac, Đurđenovac, Kneževi Vinogradi i Podgorač (po 1).

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 269 osoba oboljelih od COVID-19, i to 206 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 49 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 63 pacijenta s tim oboljenjem.

U zadnja 24 sata preminule su tri osobe s područja Osječko-baranjske županije, u dobi od 68, 70 i 77 godina. Uz COVID-19 imali su i druge komorbiditete.

U samoizolaciji se na području OBŽ trenutno nalazi ukupno 2.699 osoba.

Policija je provela 30 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji i sve osobe zatekla na prijavljenoj adresi. Obavili su i 83 nadzora objekata (70 samostalno i 13 zajedno s službenicima inspektorata), a u jednom vjerskom objektu u Osijeku utvrdili su nepoštivanje ograničenog broja osoba te su izrekli upozorenje.

Tijekom vikenda (11.-13. prosinca) inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 317 nadzora provođenja epidemioloških mjera, najviše u prodavaonicama i trgovinama (186), javnom prijevozu (57), trgovačkim centrima i ugostiteljskim objektima (po 16), tržnicama (11), pekarnicama (7), benzinskim postajama (5), mesnicama i optičarskim radnjama (po 3), cvjećarnicama, hotelima, kladionicama, ljekarnama i vjerskim okupljanjima (po 2) te po jedan nadzor autopraonice, frizerskog salona i zlatarnice. Utvrdili su 13 nepravilnosti za koje su izdali nalog za njihovo otklanjanje.

Kod osječke dvorane Gradski vrt jutros je počelo uzimanje uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2, za što je potrebna najava. Ulaz automobilima je iz Wilsonove ulice kod Gradskih bazena. Postavljeni su putokazi, a sve reguliraju i dva redara.Radno vrijeme punkta za drive-in testiranje  je od 8 do 11 sati, a prikupljeni uzorci upućuju se na obradu u KBC Osijek i županijski Zavod za javno zdravstvo.  Na ovom punktu građani se ne mogu testirati samoinicijativno uz plaćanje.

*********************************************************************

 

Od početka epidemije, prema podacima zavoda za javno zdravstvo OBŽ, na području naše županije  na koronavirus je bilo pozitivno 13.311 osoba, izliječeno je 10089 osoba,a je preminulo 258 osoba.Aktivno pozitivne su 2964 osobe.Današnji podaci govore o 115 novopozitvnih. Najviše novopozitivnih osoba je bilo na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (38).Na području Branje: Beli Manastir-5; Darda- 2;  Kneževi Vinogradi-1. Kada počinje cijepljenje pojasnio je dr.Tomislav Dijanić iz Zavoda za javno zdravstvo.

{mp3}2020/dijanic1412{/mp3}

Kod osječke dvorane Gradski vrt jutros je počelo uzimanje uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2, za što je potrebna najava. Ulaz automobilima je iz Wilsonove ulice kod Gradskih bazena. Postavljeni su putokazi, a sve reguliraju i dva redara.Radno vrijeme punkta za drive-in testiranje  je od 8 do 11 sati, a prikupljeni uzorci upućuju se na obradu u KBC Osijek i županijski Zavod za javno zdravstvo.  Na ovom punktu građani se NE mogu testirati samoinicijativno uz plaćanje.Ravnatelj Domova zdravlja Osječko-baranjske županije Mato Lukić:

{mp3}2020/Lukic 1412{/mp3}