SCZ OBŽ – 05.03.

U Kliničkom bolničkom centru Osijeki Zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 243 uzoraka od kojih su 32-a bili pozitivna na koronavirus.

Najviše (11) novopozitivnih osoba živi na području Osijeka,po četiri osobe su s područja Našica i Valpova,po dvije osobe su iz Belog Manastira, Belišća, Bilja, Čepina i Darde, a po jedna osoba je s područja Antunovca, Đurđenovca i Ernestinova.

Na bolničkom liječenju nalaze se 62 osobe oboljele od COVID-19, i to 50 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih je 11 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 12 pacijenata s tim oboljenjem.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 974 osoba.

Policijski službenici proveli su 22 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje na području Belog Manastira. Utvrdili su također da su krivotvorene PCR testove predočili državljanin Srbije na Graničnom prijelazu Batina, kao i državljanin Srbije i državljanin Hrvatske (s prebivalištem u Srbiji) na Graničnom prijelazu Erdut. Isti su uhićeni te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje.

Policijski službenici obavili su i 113 nadzora ugostiteljskih objekata, a nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.