SCZ OBŽ-10.05.

Na pressici Stožera CZ OBŽ priopćeno kako je 6 osoba novozaraženih u Županiji i od toga dvoje iz Popovca i Švajcarnice. Danas je  potvrđena jučerašnja informacija ravnatelja stožera CZ Gorana Ivanovića kako 5 osoba ipak nije zaraženo, uključujući dvoje iz Baranje.

Nakon kontrolnih nalaza i dvostrukih negativnih testova potvrđeno je to u današnjem priopćenju Stožera, kako su svi testovi, koji su u subotu analizirani u KBC Osijek, ukupno 131, bili negativni na korona virus. Negativni su bili i uzorci pet osoba čiji su raniji preliminarni nalazi bili pozitivni te su po nalogu epidemiološke službe obavljani kontrolni nalazi i – dvostrukim negativnim testom potvrđeno je da ipak nisu pozitivni, pa se te osobe više ne vode kao pozitivne. Riječ je o dvije osobe s područja Našica te po jedna iz Osijeka, Popovca i Švajcarnice.
Ukupan broj oboljelih na koronavirus na području Osječko-baranjske županije tako ostaje 131 osoba, s time da se na liječenju u KBC-u Osijek nalazi 9 oboljelih, 10 osoba je na kućnom liječenju, dok je na žalost od početka pandemije do sada preminulo osam osoba. Ukupno je do sada izliječeno 104 oboljele osobe. Među oboljelima nema zdravstvenih djelatnika, a svi ranije oboljeli su izliječeni i to je potvrđeno dvostrukim negativnim testom. Ponavljanje testiranja, koje je zabilježeno i proteklih dana, samo je nova potvrda ispravnosti procedura i njihovog dosljednog provođenja, ali i odlične suradnje epidemioloških i bolničkih službi. Danas je dobra vijest i da je smanjen broj osoba u samoizolaciji. U zadnja 24 sata iz te mjere izašlo je 17 osoba, a niti jedan novi kontakt nije određen, pa je ukupan broj osoba u samoizolaciji trenutno 191. Policija u zadnja 24 sata nije dobila niti jednu dojavu građana o kršenju mjera samoizolacije, a u 51 samoinicijativnoj provjeri sve osobe su zatečene na prijavljenoj adresi. Policija je obavila 2.856 provjera propusnica na sedam punktova na granicama županije, a svi su imali propusnice.