Ruski tjedan u OŠ Lug

Prošao je još jedan Ruski tjedan, ovoga puta u OŠ Lug u kojoj su se od 11.-15.travnja održavale radionice u tri škole – 11.travnja u Matičnoj školi u Lugu, 13.travnja u Područnoj školi Vardarac i 15. travnja u Područnoj školi Kopačevo.
Sve tri škole su se u program predstavljanja ruske kulture uključile već i prošle godine. Sudjelovanju u radionici osnovnoškolcima u Lugu i Kopačevu priključili su se i vrtićanci. Upoznavali su ruske običaje, pjesme i bajke. Ovdje su se bajke čitale čak na tri jezika- ruskom, hrvatskom i mađarskom. Uz igru, pjesmu i ples naučili su mnogo novoga,a sat i pol vremena koliko radionica traje, neprimjetno je proletjelo.

Program je prepoznalo i podržalo Ministarstvo vanjskih i europskih poslova pod čijim će se pokroviteljstvom i financijskom potporom provoditi i tijekom 2016. godine. U sklopu programskih aktivnosti Baranjsko-rusko društvo prijateljstva nastavlja s ruskim radionicama za djecu baranjskih osnovnih škola i vrtića. Radionice se i ove godine od ožujka održavaju pod vodstvom profesorice ruskog jezika Ana Marije Papež.