Nikšić u Brifingu o stanju obrta

Predsjednik Udruženja obrtnika Baranje Milan Nikšić u emisiji Brifing iznio je svoje viđenje stanja obrtništva u Hrvatskoj i Baranji. Nova vlast nikako da krene sa najavljenim mjerama pomoći gospodarstvu, a obrtnici su ti koji bi prvi trebali osjetiti konkretne pomake.
Međutim za sada se sve odvija presporo, tvrdi Nikšić.
{mp3}niksa stanje{/mp3}
Broj baranjskih obrtnika se ustalio na 405 baranjskih obrta, sa preko 1.000 zaposlenih.U krizi koja već 8 godina opterećuje hrvatsko gospodarstvo, najviše su stradali baranjski građevinari i trgovina.
Osjete se pozitivni vjetrovi, ali će obrt i poduzetništvo u Slavoniji i Baranji još pričekati na pravi zamah. O parafiskalnim nametima koji vise na vratu gospodarstvenika već desetljećima, kontinuirano se priča, a ne poduzima se ništa. Ovih se mjeseci puno o tome priča, pa se nadam ukidanju bar dijela takvih nameta, dodaje Nikšić.
{mp3}niksa parafiskalni{/mp3}
Nikšić je upozorio i na loš kadar učenika koji završava srednju školu, gdje se ne poštuju potrebe gospodarstva, jer maturanti teško nalaze posao. Fali majstora sa položenim majstorskim ispitom, a kojim može posao naći i u drugim zemljama EU-a.