Riba iz kade

Aklea Neon
Aklea Neon

Kako je sireni u karanteni? U ovaj mističan scenarij vodi nas osječka putujuća glazbenica Aklea Neon, široj publici poznata kao najveće iznenađenje ovogodišnje Dore.

 

 

U novom singlu Riba iz kade koji posvećuje svim intronautima Aklea  eksperimentira s nešto žešćim trap prizvukom uz neizostavne ethno motive.

{youtube}dwKR6LN2zV8&feature=youtu.be{/youtube}

Daljina nas zbližava. Zato sam se tijekom karantene fokusirala na suradnje. Ova s Marinom Bosnjakom, voditeljem produkcije Rock škole Mostar, je baš bila pogođena jer me potaknula da lekcije karantene zaključam u pjesmu – kao što je nas Covid-19 zaključao iza vrata.” U igri riječi kojom je svima poznati #OstaniDoma pretvorila u #OstaniDodna, Aklea poručuje da je najveća blagodat izolacije to što nemaš gdje pobjeći kada trenutak postane težak: “Zaroniš duboko u njega kao sirena i izranjaš bistrijih očiju. To je ta zavodljivost mudrosti, koju često miješamo s pukim seksepilom.” Teško ćete odvojiti pogled od kupaonice u kojoj prebiva ova morska nimfa, a ako odlučite zaroniti dublje u svjesnu liriku, kojoj je Aklea Neon predstavnica u Hrvatskoj, budite spremni otkriti još pokoji novi svijet.