Rekorder s 4,47 promila u krvi izazvao prometnu nesreću

Na području Baranje u ponedjeljak 6. lipnja dogodile su se tri prometne nesreće, a zatečena su i dva alkoholizirana vozača, izvjestio je u programu Radio Baranje Žarko Jurak iz PP Beli Manastir.

Na Državnoj cesti D7 u poslijepodnevnim satima dogodila se prometna nesreća u kojoj je 55-godišnjak iz Belog Manastira s 4,47 promila alkohola u krvi prešao na suprotnu prometnu traku i udario u drugi automobil. Prevezn je u KBC Osijek radi pružanja hitne medicinske pomoći, a protiv njega će se nastaviti daljni prekršajni postupak. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 22.300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Samo pet minuta kasnije u Branjinom vrhu u vožnji je zatečen 57-godišnjak iz Belog manastira s 2,95 promila alkohola u krvi. Čeka ga novčana kazna i do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Jurak kaže kako su oba slučaja alkoholiziranih vozača primjeri devijantnog ponašanja u prometu, te je još jednom aplerao na vozače da poštuju prometna pravila i propise..

Žarko Jurak, PP Beli Manastir