Predstava “Naš zeleni svijet”

Centar za kulturu Grada Belog Manastira i Gradsko kazalište Beli Manastir kao domaćini, organiziraju kazališnu predstavu „ Naš zeleni svijet“ kazališta Smješko iz Zagreba, u utorak, 14. lipnja u 12 sati.

Predstava se izvodi u sklopu projekta „Zajedno sa Smješkom učimo i brinemo o okolišu“ financiranog od strane Zaklade „Hrvatska za djecu“. Nakon besplatne predstave, a u sklopu radionice „Zelena patrola – čistimo i zabavljamo se!“ glumica Mirta Zečević zasadit će s učenicima sadnicu ispred škole. Na predstavi će biti učenici razredne nastave osnovnih škola „Šećerana“ i „Dr. Franjo Tuđman“ Beli Manastir.

Interaktivna predstava „Naš zeleni svijet“ autorskog dvojca Vicković i Hadži-Manev govori o postanku planete Zemlje te što sve moramo činiti kako bismo je zaštitili. Na pristupačan način djeca uče kroz predstavu s glumicom koje spremnike koristimo za recikliranje otpada, te se djecu poziva da odlažu različite vrste otpada u spremnik određene boje. Cilj projekta je i doprinijeti očuvanju i zaštiti okoliša i održivosti lokalne zajednice, ali i obogatiti život u ruralnim sredinama kvalitetnim kulturnim sadržajem.