RDC: Javni poziv za OPG-ove, obrte, zadruge i trgovačka društva

Regionalni distribucijski centar Osječko-baranjske županije za voće i povrće d.o.o. Osijek objavio je 29. lipnja 2023. godine Javni poziv za korištenje skladišno-uslužnih kapaciteta koji se nalaze u novoizgrađenom i suvremeno opremljenom objektu u Osijeku (u Industrijskoj zoni Nemetin, Vukovarska cesta 243D). Tim povodom župan Ivan Anušić i direktor RDC-a Alen Mamić danas (30. lipnja 2023. godine) pozvali su sve zainteresirane poljoprivredne proizvođače da se jave na javni poziv te pod povoljnim uvjetima koriste ponuđene usluge.

Pravo prijave na Javni poziv imaju obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrti registrirani za obavljanje poljoprivredne djelatnosti, trgovačka društva i zadruge registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti. Poziv će biti otvoren do popunjenosti kapaciteta, a usluge će se ugovarati na razdoblje od jedne godine.

Tekst JAVNOG POZIVA

Upravo počinje konkretna realizacija onoga što je godinama najavljivano. Objekt Regionalnog distribucijskog centra Osječko-baranjske županije za voće i povrće izgradili smo i opremili te potom otvorili u veljači ove godine, a s operativnim radom počinje upućivanjem javnog poziva proizvođačkim organizacijama i svima koji imaju potrebe za skladištenje robe, koju će na jesen tržiti. Pozivamo sve proizvođače voća i povrća da se jave i koriste usluge skladištenja i sve ostale usluge i prednosti koje nudi RDC-e – rekao je župan Ivan Anušić.

Direktor RDC OBŽ za voće i povrće Alen Mamić dodao je kako je prvi javni poziv objavljen u svibnju te je bio namijenjen proizvođačkim organizacijama kao korisnicima ove infrastrukture, a 29. lipnja je objavljen javni poziv namijenjen ostalim poljoprivrednim proizvođačima voća i povrća u statusu OPG-a, trgovačkih društava, obrta, zadruga i slično.

Javni poziv će biti otvoren do popunjenosti kapaciteta. Tekst javnog poziva objavljen je na mrežnim stranicama Osječko-baranjske županije, RDC-a i u javnim glasilima. Pozivam sve voćare i povrćare da se jave te na taj način sačuvaju svoje proizvode do najpovoljnijih uvjeta na tržištu. Trenutno raspolažemo s 3.078 tona skladišnog prostora, a cijena je 0,10 eura po kilogramu te se nadamo da će svi kapaciteti biti popunjeni, nakon čega možemo započeti s drugom i trećom fazom izgradnje na preostalih pet hektara prostora – kazao je Mamić.