Svečana sjednica i Štruklijada povodom Dana Općine Popovac

Središtem Popovca širio se miris fiša, graha, čobanca i nezaobilaznih zagorskih štrukli. Prepoznatljiv je to znak tradicionalne, 9. Štruklijade u organizaciji udruge Maska, a uz pomoć lokalnog DVD-a i Općine Popovac koja nizom događanja obilježava 29. obljetnicu svoga osnivanja. Od 16 uzoraka, tročlana je komisija odabrala tri najbolje štrukle, a sve tri nagrade otišle su gostima iz Sonte, Zlati Vidaković koja je osvojila 1. mjesto, Ani Gužvanj za 2. mjesto i Mariji Šokac za 3. mjesto. Štruklijada nije jedino kulinarsko natjecanje u Općini. Već u petak, 3. lipnja, održat će se 5. fišijada u Branjini kao posljednji događaj obilježavanja Dana Općine Popovac.


Osim Štruklijade i najavljene fišijade, prethodnih su dana održani natjecanje u pecanju ribe udicom na plovak, prijateljska nogometna utakmica i Sveta misa, položeni su vijenci kod spomen ploča u Branjini, Kneževu i Popovcu, te Svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su, uz načelnika Zorana Kontaka, nazočili i zamjenici župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić i Radomir Čvarković.

Načelnik se u svom obraćanju osvrnuo na brojne uspješne projekte, realizirane vlastitim proračunskim sredstvima, putem europskih fondova, ali i zahvaljujući suradnji s Osječko-baranjskom županijom.

Najveći projekt koji je pri završetku je izgradnja i rekonstrukcija županijske ceste Popovac-Kamenac vrijednosti 24 milijuna kuna koju provodi Uprava za ceste Osječko-baranjske županije, na čemu se zahvaljujem Županiji. Još jedan veliki projekt koji smo proveli je izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta vrijednog 2,8 milijuna kuna, kojeg je Općina financirala s oko 200. 000 kuna dok je ostatak iznosa europski novac. Također, ulagali smo u nerazvrstane ceste na našem području, pa je tako dovršena cesta od Lovačkog doma do tornja dužine otprilike 2 kilometra, a zajedno s općinom Kneževi Vinogradi, tvrtkama Belje i Odašiljači i veze, uspjeli smo realizirati projekt rekonstrukcije ceste od tornja do spoja na županijsku cestu. Što se tiče ostalih kapitalnih projekata, obnovljen je Dom kulture u Popovcu, kao i vanjska ovojnica Doma kulture u Branjini, a značajna sredstva izdvojili smo i za rad udruga na našem području kazao je Kontak.

Dan Općine Popovac u ime Osječko-baranjske županije mještanima je čestitao zamjenik župana Josip Miletić.

Vidljiv je silan napredak u općini ostvaren zahvaljujući napornom radu načelnika Kontaka i njegovih suradnika. Drago mi je čuti da se javljate na brojne pozive kako ministarstava, tako i europskih fondova jer na taj način su i mogućnosti za napredak i realizaciju zamišljenih investicija još veći. Osječko-baranjska županija podržavala je dobre i kvalitetne projekte, a to će činiti i u budućnosti kako bismo zajedno postigli zadan cilj, a to je ravnomjeran razvoj cijele naše županije – zaključio je Miletić.