Prvi slučaj groznice Zapadnog Nila u Karancu

Potvrđenim prvim slučajem groznice Zapadnog Nila  na području općine Kneževi Vinogradi u naselju Karanac, izvršenim monitoringom područja od strane stručnih službi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, a temeljem naloga Službe sanitarne inspekcije i po preporukama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo OBŽ od 17.08.2022. godine, Općina Kneževi Vinogradi će u četvrtak 18.08.2022. u svrhu zaštite ljudi započeti sa provođenjem posebnih mjera preventivne dezinsekcije komaraca putem ovlaštene pravne osobe uz nadzor Nastavnog zavoda za javno zdravstvo na lokacijama koje je propisao Nastavni zavod za javno zdravstvo.

U vremenu od 19:00 do 21:00 sat, provoditi će se tretman suzbijanja komaraca u naselju Karanac na navedenim lokacijama prikazanim na karti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo koje se nalaze u  sklopu preporuka (u prilogu ovog teksta).

Stoga upozoravamo mještane na sljedeće:

  • Vozači – pojačajte oprez zbog mogućnosti nailaska na dimnu zavjesu!
  • Roditelji – spriječite nepotrebno izlaganje djece insekticidu!
  • Mještani – ne izlažite se dimu, posebice ako imate dišne smetnje!
  • Pčelari – zatvorite svoje košnice!
  • Upozoravamo sve mještane, bez obzira na zdravstveno stanje, da se ne izlažu nepotrebno dimu, jer iako su kemijske supstance koje dim sadrži dozvoljene koncentracije, potrebno je čuvati se izravne izloženosti te po savjetu policije usporiti u prometu i stati na nekoliko minuta dok se dim ne raziđe.

    Foto: zzjzdnz.hr