Općina Kneževi Vinogradi- Poziv za dostavu prvog priopćenja o stanju poljoprivrednih kultura

Radi sagledavanja i utvrđivanja mogućih šteta od posljedica nepovoljnih vremenskih uvjeta dugotrajne suše koji su tijekom proteklih mjeseci zabilježeni na području Općine Kneževi Vinogradi, prema dostupnim informacijama dovele su do oštećenja pojedinih ratarskih, povrtlarskih, voćarskih i vinogradarskih kultura, koja bi se mogla odraziti i na visinu prinosa.

U svrhu prikupljanja podataka molimo Vas da informativno dostavite Vaše viđenje stanja pojedinih ratarskih, povrtlarskih, voćarskih i vinogradarskih kultura u Vašem OPG-u /pravnoj osobi, odnosno da li procjenjujete da je šteta na Vašim kulturama veća od 30 %.

Navedeni podaci ne smatraju se prijavom štete od elementarne nepogode, koja slijedi po možebitnom proglašenju, dovoljno je u vidu dopisa navesti slijedeće podatke:
– Podatke o vlasniku
– Podatke o površini i vrsti kulture zahvaćene sušom ,
– Procijenjenu štetu postotku
– Moguće Fotografije stanja.

VAŠU INFORMACIJU O STANJU KULTURA– prvo priopćenje, možete dostaviti na mail: opcina@knezevi-vinogradi.hr .

Kako bi na dalje informaciju i stanje kultura mogli dostaviti Povjerenstvu za procjenu štete od prirodnih nepogoda na području OBŽ te zatražiti proglašenje prirodne nepogode, mole Vas da Vaše prvo priopćenje dostavite zaključno s 26.08. 2022. do 12,00 sati.

Za dodatna pojašnjenja molimo se obratiti općinskom Povjerenstvu na telefon 031/730-938 ili na mob. 099-707-29-91 (Željka Kolarić), gdje ćemo Vam pojasniti sve nedoumice.