Priključak na odvodnju u Karancu

krunoslav rob vedran kramaric
krunoslav rob vedran kramaric

Završen je tehnički pregled prvog dijela prve faze kapitalnog projekta u Općinu Kneževi Vinogradi, odnosno radovi na sustavu odvodnje u Karancu. Priključenje na kanalizacije donosi više prednosti za mještane i goste ovog poznatog turističkog mjesta. Načelnik Općine Vedran Kramarić kaže kako je, osim poljoprivrede, turizam druga primarna gospodarska grana koja za ozbiljan razvoj zahtjeva i ozbiljnu infrastrukturu.

Vrijednosti projekta je 6 milijuna kuna, a investitor je Baranjski vodovod.

{mp3}2020/kramarickanalizacija{/mp3}

Vrijednost cjelokupne investicije koja se provodi s resornim ministarstvom i Hrvatskim vodama je oko 16 milijuna kuna. Završetak preostale dvije faze, kroz koje će se sustav odvodnje provesti i u ostalim naseljima Općine, očekuje se iduće godine. Osim izgradnje prepumpne stranice, radovima je omogućeno priključenje na kanalizaciju dijelovima Kolodvorske ulice, Nikole Tesle i Ive Lole Ribara u Karancu.

Tehnički je pregled prošao bez primjedbi, a direktor Baranjskog vodovoda Krunoslav Rob kaže kako će kompletan nadzorni i upravljački sustav ići s uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Belom Manastiru, te kako do kraja godine očekuju novih 170 priključaka.

{mp3}2020/krunorobkanalizacija{/mp3}