Sudjelujte na biciklijadi Osijek – Vukovar 2023.

U znak sjećanja na žrtve Vukovara i u duhu tradicije, biciklijada ‘Biciklom tragom sjećanja’ održat će se u nedjelju 12. Studenog 2023. godine. Ova posebna vožnja biciklom vodi od prekrasnog Osijeka do herojskog Vukovara, okupljajući bicikliste iz cijele regije. Organizatori događaja su Udruga za rekreativni biciklizam ‘Kotrljaneri’,  Lions club Vukovar, Športska zajednica Osječko-baranjske županije, Bike Shop “Ljubas” i Veleučilište Lavoslav Ružička Vukovar, a ponosni sponzori Gradski savez za rekreaciju “Sport za sve” Osijek, Otos i Hell.

Plan biciklijade:

  • 08:00 – 08:50h – Okupljanje biciklista i uplata kotizacije ispred Otos-a
    (Vukovarska cesta 1, Osijek)
  • 09:00h – Zajednička fotografija i polazak
  • 09:50h – Pauza u Klisi za osvježenje (napitak i voće)
  • 11:00h – Dolazak u Vukovar

Nakon paljenja svijeća podno Spomen-križa, kod Studentskog doma “Leopold” u Vukovaru (otvoreni prostor) održat će se prigodni program i domjenak od 11:30 do 12:30h uz podjelu nagrada: bicikli, romobili i biciklistička oprema djeci osnovnih škola koja su pisala pjesme na temu “Vukovar”. Nakon toga, kolona biciklista kreće prema Gradskom muzeju Vukovar-Dvorac Eltz te će dvorac obići uz stručnog vodiča.

Kotizacija iznosi 5€ i uključuje:
– Okrijepu u Klisi, s napicima i voćem.
– Svijeće koje ćemo zapaliti na Spomen-križu.
– Domjenak u Studentskom domu “Leopold”.
– Kupnju više nagrada za djecu osnovnih škola.
– Ulaznicu za Gradski muzej Vukovar.

Tijekom vožnje očekuje se prosječna brzina od otprilike 20 km/h, uz jedan kraći odmor u trajanju od 15 minuta u Klisi. Biciklistička kolona vozit će pod policijskom pratnjom i uz tehnička vozila, a zbog sigurnosti u prometnu važno je pridržavati se prometnih pravila.

VAŽNO: Sudionici koji žele organizirani povratak i prijevoz u Osijek (za bicikl i biciklista/icu), trebaju se javiti organizatorima komentarom na Facebook događaju nekoliko dana prije same vožnje.

Facebook događaj:  https://www.facebook.com/events/717516076888522