Posjet konzultanata Belom Manastiru i Dardi

Beli Manastir i Dardu u petak je posjetila projektna ekipa iz ministarstva i konzultantske tvrtke Vic savjetovanja, koja odlučuju o ponuđenim projektima koji bi trebali biti financirani iz sredstava kohezijskih fondova EU, u visini od 24 milijuna eura. Upravo je to bila tema emisije Brifing. Koji će projekti biti financirani odlučit će se do kraja godine, a sve ovisi o njihovoj kvaliteti i prihvatljivosti zahtjevnim standardima natječaja EU-a. U Belom Manastiru ponuđeni su projekti obnove gradskog stadiona, gradnje novog dječjeg vrtića, centra i doma u Branjinom Vrhu, obnove restorana u Šećerani i uređenje Šećeranskog jezera. O pripremljenim projektima dogradonačelnik Zoran Kranjčec je rekao kako su oni vrlo dobro pripremljeni i da se nada prihvaćanju
{mp3}kranjcec eu{/mp3}
Jedan od najzanimljivijih projekata je obnova stare zgrade restorana u Šećerani o čemu je ekipu iz ministarstva upoznala ravnateljica poduzetničkog centra Laura Blagus – Tenjeri.
{mp3}laura eu{/mp3}
Prije dolaska u Beli Manastir obišli su Dardu , koja je prije svega zbog brojne romske populacije uključena u projekt. Stručna suradnica za ovaj projekt u Općini Darda je Milica Ivezić.
{mp3}milica darda{/mp3}
Načelnik Općine Darda Anto Vukoje  uvjeren je u dobar ishod dobivanja sredstava iz EU-a i njegovog kvalitetnog ulaganja.
{mp3}vukoje eu{/mp3}