Na vijeću o gradskim ustanovama, bazenu i zapošljavanju

Izvješća o radu i financijama ustanova kojima je grad osnivač; Razvojne agencije, Centra za kulturu, Vrtića, Knjižnice, Vatrogasne postrojbe, Umjetničke škole i Zajednice športskih udruga, našla su se jučer pred vijećnicima Gradskog vijeća Belog Manastira. Gradonačelnik Ivan Doboš je odgovarao na pitanja vijećnika te potvrdio kako će priča o obnovi Trga slobode konačno biti završena vrlo skoro, jer je izvršena posljednja isplata za radove na dijelu preko puta knjižnice. Vijećnik Srećko Ivković optužio je gradonačelnika za novo političko zapošljavanje u Centru za kulturu, po uzoru na ostale gradske tvrtke, gdje se zapošljavalo po političkoj liniji.
Radi se o zapošljavanju na određeno na tri mjeseca na mjesto blagajnice, što ne znači kako će ona biti  zaposlena za stalno, rekao je Doboš.
Zatražena je temeljita informacija o radovima na Šećeranskom jezeru i uklanjanju objekta, koji naružuje prilaz gradskoj tržnici, a gradonačelnika je upitan o kupališnoj sezoni na bazenima.
Radovi na jezeru traju i napravit ćemo tamo reprezentativno izletište, a objekt kod tržnice je privatan, ali su zahtjevi vlasnika pretjerani. Iako je koncesija na bazenima bivšem koncesionaru istekla, za ovu godinu ćemo obnoviti ugovor, a slijedeće godine pokušati naći rješenje za obnovu školjke i sustava za filtraciju, dodao je gradonačelnik.