Polaznici ratne škole “Ban Josip Jelačić”

U okviru redovnog Plana i programa izobrazbe u 2021./2022. godini na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđmanˮ, polaznici Ratne škole „Ban Josip Jelačić” posjetili su istočnu Slavoniju, Baranju i Srijem.
Zbog iznimnog doprinosa u Domovinskom ratu, jedno od odredišta studijskog putovanja bio je i Grad Beli Manastir gdje je goste primio predsjednik Gradskog vijeća Igor Pavelić.
Ratna škola „Ban Josip Jelačić” najviša je vojno-civilna obrazovna institucija u RH koja obrazuje visoke časnike oružanih snaga kao i druge državne dužnosnike za buduće strateške nacionalno-sigurnosne vođe. Poseban naglasak u Ratnoj školi daje se razvoju karakternih, strateških i liderskih osobina kod polaznika kako bi u budućnosti mogli kritički i kreativno razmišljati u složenom i neizvjesnom globalnom okružju.U tijeku je školovanje 24. naraštaja Ratne škole, koju pohađa 11 polaznika od kojih je sedam polaznika iz RH (šest časnika iz Hrvatske vojske i jedan polaznik iz MUP-a RH), te pripadnici Oružanih snaga stranih zemalja za obnašanje najviših vojnih i civilno-vojnih dužnosti (po jedan polaznik iz Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Slovenije). Gostima je predstavljen doprinos grada Belog Manastira u Domovinskom ratu, ali i demografski, geopolitički, strateški i gospodarski utjecaj, kao i aktivnosti na povlačenju sredstava iz Europskih fondova te razvojni planovi Grada i njegovog šireg okruženja.

Izvor: Gradska uprava Beli Manastir