Početna konferencija projekta “Aktiviraj se!”

Početna konferencija projekta “Aktiviraj se!” održana je u PEER centru kako bi se javnosti predstavile aktivnosti koje će se provoditi 24 mjeseca.

Mobilni tim će pronaći i motivirati 15 neaktivnih mladih osoba u NEET statusu te ih uvesti u projektne aktivnosti. Projektom će se pridonijeti aktivnom traženju posla i zapošljivosti ciljne skupine provedbom verificiranih programa obrazovanja odraslih, održavanjem edukacija za razvoj mekih i/ili transverzalnih vještina, mentorstvom socijalnog pedagoga i aktivnostima o informiranju na tržištu rada. Dobivenim iskustvom nakon završenih edukacija i stečenih kvalifikacija aktivnosti projekta će direktno utjecati na povećanje razine zapošljivosti ciljne skupine kao i na povećanje njihove socijalne uključenosti u društvo te smanjenje rizika od siromaštva.

Projekt „Aktiviraj se!“ iz poziva “Pronađi me!” – provedba aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda u iznosu od 1.272.051,65 kuna. Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Beli Manastir, a partneri su Udruga za ruralni turizam „Đola“, Baranjska razvojna agencija Grada Belog Manastira i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područna služba Osijek.