Perkušić u Brifingu: Iza nas rekordna turistička godina

Baranjski turizam je prošle godine zabilježio novi rekord od preko 30 tisuća noćenja, a ako se pored Općine Bilje uzme i područje Općine Draž onda je broj i preko 31 tisuću. Baranju je posjetilo preko 16.200 gostiju što je za 2.600 gostiju više, dok je broj noćenja veći za 4.660.
Ono što je obilježilo 2015. godinu je i povratak domaćih gostiju kojih je, po prvi puta bilo više od stranih, rekao je u emisiji Brifing direktor TZ Baranje Matej Perkušić.

{mp3}perkusic broj{/mp3}
Cilj je 100.000 gostiju, a to je broj koji bi mogli dosegnuti za nekoliko godina. Prošla je godina pokazala, kako je ispred Baranje od odredišta kontinentalnog turizma jedino grad Zagreb i Plitvička jezera, a broj nagrada i priznanja, koje je baranjski turizam dobio prošle godine teško je  i pobrojati. Kao problem Perkušić vidi u nedostatku većih smještajnih kapaciteta, gdje bi primjerice mogli biti smješteni turisti iz jednog ili dva autobusa zajedno.
U dogovoru sa nositeljima turizma u cijelom Podunavlju, stvaramo jedan jedinstveni projekt ”Dunav”, koji je puno prepoznatljiviji na inozemnom tržištu, od Baranje, Erduta ili Iloka zasebno,  naglasio je Perkušić.

{mp3}matej sirenje{/mp3}
Jedna od najzanimljivihjih baranjskih destinacija je seosko gospodarstvo Ivica i Marica u Karancu.

Prošle godine smo ostvarili preko 2.000 noćenja i tom brojkom smo iznimno zadovoljni. Svake godine stvaramo nešto novo i privlačimo nove posjetitelje, a stari nam se vraćaju,  rekla je vlasnica gospodarstva Nada Piljić.

{mp3}nada piljic 017{/mp3}