Paulić o Čistoći

Emisija Brifing bila je prilika za odgovor direktora Baranjske čistoće Damira Paulića na prozivke o poslovanju tvrtke o kojem se prošli tjedan oglasio predsjednik GO SDP-a Marko Bogatić.

Upitao se kako Paulić može tvrditi kako je tvrtka stabilna i dobro posluje, a grad ih dotira sa 1,2 milijuna kuna za sanaciju deponije koja, kako je rekao više sliči divljem odlagalištu nego gradskoj deponiji.
{mp3}2020/paulic odgovor{/mp3}
Baranjska čistoća godišnje skrbi o oko 8.000 tona otpada, a sortirani otpad je samo oko 1.000 tona. Od 8.000 tona otpada oko 1.000 tona je papir, kojega tvrtke ne sortiraju, dok su građani disciplinirani po tom pitanju. Odnedavno je uvedena mjera Okolišni poticaj kojom građani mogu donositi sortirani otpad i za to dobiti naknadu te se pokazao kao vrlo kvalitetno rješenje.  Osim toga Paulić ima rješenje za otkup plastike i stakla, prema kojem se od te dvije sirovine može zaraditi, ane kao do sada plaćati drugima njihovo zbrinjavanje.

{mp3}2020/paulic brifing{/mp3}
Gost Brifinga bio je i Osječko baranjski dožupan i načelnik stožera CZ Petar Lagator, koji je komentirao najnovije povećanje broja novooboljelih i ogućnosti uvođenja novih protuepidemioloških mjera.

{mp3}2020/lagator mjere{/mp3}