Pannonian Challenge 2021.

Od 11. do 15. kolovoza ove godine, Osijek će ponovo biti „place to be“ i središte najboljih svjetskih INLINE, SKATE i BMX sportaša.

Čovjek i sport mogu puno učiniti zajedno pa tako i pomicati granice – vidljive i nevidljive. Godina iza nas bila je prepuna izazova u svakom smislu i ne postoji zanimanje, tvrtka, pojedinac ili sport koji na svojoj koži nije osjetio novonastalu situaciju. Čitav svijet je postao više virtualan, a ljudske susrete i komunikaciju zamijenile su kamere, pametni telefoni i aplikacije. Međutim, dobro je poznato da ništa ne može zamijeniti osmijeh, razgovor, osjećaj, doživljaj i event koji se događa uživo.

To najbolje zna i tim urbanih kreativaca na čelu s glavnim i odgovornim – Juricom Baraćem, koji su vrijedno radili na već legendarnom i svjetski poznatom festivalu ekstremnog sporta – Pannonian Challengeu. Za tradiciju koju njeguju više od 20 godina, ne postoje granice i upravo iz tog razloga, javnosti je danas predstavljen 22. PANNONIAN CHALLENGE. Specifična konferencija za medije, održana u CineStaru osječkog Portanova centra, na dojmljiv, vizualan i gotovo opipljiv način je prikazala izlazak iz virtualnog i ulazak u ono realno, iskustveno. Na taj način, predstavljen je optimističan povratak na staro, uz još jedan zaokret i trik kojim će se i ove godine preskočiti sve prepreke i realizirati omiljeni festival sporta i urbanog načina života.

Tako je i ove neizvjesne godine, hrabro i prodorno, pripreman jedinstven i nezaboravan sadržaj koji dinamično izlazi iz okvira. Strast, energija, prijateljstvo i ljubav prema sportu, sve to i više, osjećat će se od 11. do 15. kolovoza, a Osijek će ponovo biti „place to be“, kao poznato središte najboljih svjetskih INLINE, SKATE i BMX sportaša, koji će prvo svoje vještine pokazati na nadolazećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije:

„Pannonian challenge je definitivno manifestacija koja zaslužuje pozornost i potporu Osječko-baranjske županije. Od trenutka preuzimanja odgovornosti za Osječko-baranjsku županiju uvrstili smo Pannonian u strateške turističko-sportske manifestacije, svjesni benefita koji ovakva vrsta sportskog natjecanja može donijeti istoku Hrvatske. Osim sporta, koji uvijek ističem kao iznimno važnu sastavnicu života i razvoja svakog mladog čovjeka, cilj nam je podržati i manifestaciju koja promovira naš kraj. Ulaskom u službeni kalendar UCI-a, Pannonian će dobiti dodatnu vidljivost koja se i do sada mjerila u milijunima pregleda na tv kanalima i društvenim mrežama. Čestitam ekipi koja već 22 godine neumorno radi da svaki idući Pannonian challenge bude bolji i atraktivniji od prethodnog i najavljujem i ove godine potporu Županije u svim potrebnim segmentima“.

Žana Gamoš, zamjenica gradonačelnika Grada Osijeka

„Pannonian Challenge je već odavno puno više od ekstremnog sporta i već 21 godinu uvijek iznova diže ljestvicu adrenalina, očekivanja i pozitive. Ove godine posebno smo nestrpljivi i nadam se da će skateri, roleri i BMX ekipa imati podršku gledatelja uživo jer ništa ne može zamijeniti atmosferu PC tribina. Grad Osijek podrškom od prvog dana navija za PC na najjače”.

Tomislav Družak, državni tajnik iz Ministarstva turizma i sporta

„Kroz dva desetljeća Pannonian Challenge izrastao je u svjetski poznatu manifestaciju i čestitam organizatoru koji je iz godine u godinu uz mnogo truda i entuzijazma Osijek profilirao kao središte ekstremnih sportova u koji dolazi svjetska elita. Ministarstvo turizma i sporta daje punu podršku ovakvim događajima, a Pannonian Challenge u punom smislu objedinjuje sportsku i turističku komponentu, jer uz samo sportsko natjecanje nudi i dodatne sadržaje koji pomažu razvoju turizma u prekrasnoj Slavoniji. Želim vam puno uspjeha u organizaciji ovogodišnjeg izdanja, za koje vjerujem da će vam možda biti i najizazovnije do sada s obzirom na promijenjene okolnosti uzrokovane pandemijom. No, kroz sve godine do sada pokazali ste da se uspješno nosite sa svim izazovima i ne sumnjam u još jedno odlično izdanje Pannonian Challengea“.

Energija koja pomiče granice, razmišljanje izvan okvira, zajedništvo i dosljednost, ali i težnja da svake godine event bude što veći, bolji i jači, ove će se godine opet proširiti Osijekom, jer je ekipa Pannoniana spremna za novi krug uzbuđenja, koji je jednako izazovan – i na zemlji i u zraku.

Više informacija dostupno je na https://pannonian.hr/

Foto: Samir Kurtagić