„Pametan i održiv razvoj Slavonije i Baranje“

U organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca, u Hotelu Osijek, održana je početna konferencija pod nazivom „Pametan i održiv razvoj Slavonije i Baranje“. Konferencija je otvorena prezentacijom prof. dr. sc. Slavice Singer o navedenoj temi, s naglaskom na GEM istraživanje (GEM je najveće svjetsko istraživanje poduzetničke aktivnosti, koje je 1999. godine pokrenulo deset najrazvijenijih zemalja), a potom je održana panel rasprava na temu „Pametan i održiv gospodarski razvoj Slavonije i Baranje“.

Sudionike konferencije, među kojima su bili i istaknuti gospodarstvenici s područja istočne Hrvatske, pozdravili su glavni direktor HUP-a Damir Zorić, predsjednik HUP-a Mihael Furjan, državna tajnica Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Nataša Mikuš Žigman, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka dr. sc. Dragan Vulin i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić.

Pametan i održiv razvoj Slavonije i Baranje potiče i Osječko-baranjska županija, a s mnogim poslovnim partnerima želimo generirati dodatnu poslovnu aktivnost. Osobito je važno otvaranje radnih mjesta jer svako radno mjesto znači i ostanak obitelji u Slavoniji i Baranji. Kao Županija pomažemo konkretnim projektima, od inovacija i raznih certificiranja do izgradnje brojnih objekata koji direktno služe poduzetnicima. Smatram da je dobra koordinacija i edukacija svih sudionika u poduzetništvu ključ uspjeha u narednom razdoblju – rekao je Josip Miletić.