Otvoren simpozij 7. Osječki nefrološki dani

Otvoren je trodnevni međunarodni simpozij 7. Osječki nefrološki dani. Na kongresu je nazočno 175 sudionika iz Hrvatske i 10 zemalja svijeta, i to vrhunskih stručnjaka u području nefrologije (bolesti bubrega), stručnjaka s međunarodnom reputacijom i dugogodišnjim iskustvom. Zbog stručnih predavača, suvremene tematike i velikog broja sudionika ovaj skup se svrstava među najznačajnije u regiji u 2022. godini.

Sudionike Simpozija pozdravio je i župan Ivan Anušić te im poželio uspješan rad i ugodan boravak u Osječko-baranjskoj županiji.

S radom i razvojem Kliničkog bolničkog centra Osijek, Sveučilišta i Medicinskog fakulteta Osijek stvaramo sve preduvjete da budemo centar zdravstvenog sustava istočne Hrvatske, a projektima koje radimo i pripremamo, kao što su novi KBC Osijek, kao i Objedinjeni hitni bolnički prijem koji se sada završava, tu ulogu imat ćemo i u budućnosti – rekao je župan Anušić te izrazio zadovoljstvo organizacijom skupa upravo u Osijeku.

Predsjednik Kongresa prof. dr. sc. Jerko Barbić kazao je kako je zadovoljan što se ponovno, nakon pandemije koronavirusa, organizira nefrološki kongres te što na njenu sudjeluje tako veliki broj uvaženih stručnjaka. Istakao je kako se organiziranje ovakvog skupa usmjereno na postizanje pozitivnih promjena i ostvarenje trajne vrijednosti za stručnu zajednicu i društvo u cjelini kao i napore da se privuče što veći broj međunarodnih stručnjaka, a time pridonese i promociji Osijeka, Osječko-baranjske županije i Republike Hrvatske te razvoju medicinskog turizma.