Gradonačelnik Rob reagirao na optužbe SDP-a

Bazen BM

Na optužbe o stanju na gradskim bazenima predsjednika GO SDP-a Beli Manastir Marka Bogatića, reagirao je gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob.
Bogatić se se obratio javnosti izjavljujući brigu o materijalima upotrjebljenim prilikom izgradnje novih belomanastirskih bazena. Pozdravljamo inicijativu i napore predsjednika GO SDP-a Belog Manastira koji konačno pokazuje minimum interesa za događanja u gradu. Na žalost, vijećnik Marko Bogatić, koji je tu funkciju imao i u prošlom mandatu Gradskog vijeća, nije pozorno čitao radne materijale i pratio rasprave vezane uz izgradnju bazena, u kojima je bilo vidljivo kako za izgradnju bazena postoji garancija izvođača i osiguranje objekta, a Grad Beli Manastir ima bankovno jamstvo do kolovoza 2025. godine za sve nepredviđene troškove i moguće kvarove. To znači da sve troškove nastale iz radova na popravcima bazena ne plaća Grad Beli Manastir nego izvođač koji je odgovoran za njihovo provođenje. Točno je da su na gradskim bazenima napravljene intervencije na podu, izmijenjen je dio pločica te se vrši kontrola strojarskog dijela bazenske infrastrukture. To su uobičajene provjere prije početka svake sezone kako bi se osigurala visoka kvaliteta usluge i sigurnost posjetitelja bazena.Na bazenima se dodatno uređuje hortikultura i postavljaju nova igrala za djecu, a veliki tobogan koji spominje gospodin Bogatić nije u planu za ovu kupališnu sezonu. Za razliku od gradske uprave kada je gospodin Bogatić bio zamjenik gradonačelnika, ova gradska uprava ne čeka da joj sredstva „padu u krilo“ prema kriteriju nerazvijenosti i siromaštva grada i regije. Ova gradska uprava ima proaktivan stav, djelatnike koje imaju znanja i vještine u pisanju i provođenju projekata i sposobni smo privući sredstva za izgradnju grada i ostvarivanje boljih uvjeta za razvoj gospodarstva. Prisjetimo se prošlogodišnje sezone na Gradskim bazenima: bazeni su bili otvoreni 63 dana tijekom kojih su ugostili više od 40 tisuća kupača i prihodili više od 900.000,00 kn. Zaposleno je 30 osoba, od kojih su 20 studenti, te je podijeljeno 600 besplatnih sezonskih ulaznica za djecu. Ove godine očekujemo postići još bolje poslovne rezultate.

O kvaliteti upravljanja gradskim bazenima u vremenu prije dolaska HDZ-a u gradsku upravu ne isplati se trošiti vrijeme jer je, također se valja prisjetiti, prva odluka gradonačelnika Tomislava Roba bila upravo zatvaranje bazena, budući su bili opasni za građane, i pokretanje projekta izgradnje novih bazena, stoji u priopćenju gradonačelnika Roba.